Zenit d.o.o.

Upoznajte se sa nama i našom istorijom poslovanja


Kompanija „Zenit“ D.O.O. Kragujevac osnovana je 17.05.1990. god.

Kako je osnivač i vlasnik, Đurović Zoran aktivno učestvovao u porodičnim poslovima, čija je osnovna delatnost bila od samog osnivanja 1969. godine proizvodnja betonskih blokova namenjenih izgradnji građevinskih objekata, tako je od 1985. godine preuzeo i upravljanje istom zanatskom radnjom, da bi, kako je navedeno 17.05.1990. godine osnovao pravno lice – privredno preduzeće „Zenit“ Kragujevac, ul. Prve Internacionale br. 44. Docnijom Zakonskom regulativom preduzeće je transformisano u društvo sa ograničenom odgovornošću – D.O.O.

Privredno društvo „Zenit“ D.O.O. Kragujevac u počecima svog poslovanja bavilo se proizvodnjom građevinskog materijala, a kasnije građevinskim investicijama, koje su od 2006. godine naročito zastupljene. Plan Generalne Regulacije – PGR „Centar – Stara Varoš“ Kragujevac koji je donet i usvojen 2012. godine bio je osnov po kojem su investicione aktivnosti iz oblasti građevinskog sektora bile značajnije pokrenute a tako i „Zenit“-a, čija je osnovna delatnost usmerena na investicije u stanogradnji, odnosno izgradnji stambeno-poslovnih objekata i koja ima svoju stabilnu i poznatu projekciju investicija u narednih 10 godina.

„Zenit“ D.O.O. Kragujevac, svoje poslovno-investicione aktivnosti baziralo je u Gradu Kragujevcu, u ekstra zoni, pored Osnovnih škola, obdaništa, javnih ustanova, glavnih gradskih saobraćajnica, gradske uprave i neposredne blizine T.C. „Roda“ i T.C. „Lidl“. Prethodno izgrađeni stambeno-poslovni objekti:

- Kragujevac, Save Kovačevića 26A
- Kragujevac, Kumanovska 9
- Kragujevac, Save Kovačevića 20
- Kragujevac, Save Nemanjića 5

Lokacije za narednih 10 godina su sve poznate i ukupno podeljene na 5 faza, u proseku svaka po 50 stambenih jedinica.

VIZIJA

Cilj „Zenit“-a je svakako dugoročan rad i razvoj u sektoru investicija i izgradnji građevinskih objekata, odnosno stambeno-poslovnih objekata, pre svega, u gradu Kragujevcu i konstantnom podizanju kvaliteta konkurentnosti. Budući napredak „Zenit“-a, temelji se na jačanju postojećih i razvijanju novih kvalitativno konkurentnih prednosti. Svakodnevnim napornim radom, ulaže se veliki trud da se poboljša uspešnost poslovanja i sačuva ukazano poverenje. Naš je zadatak i konačan cilj da u očima naših poslovnih saradnika i svih kupaca budemo jako regionalno privredno društvo prepoznatljivo po svojim vrednostima:

- Izvrsnost nas čini najboljim.
- Inovativnošću menjamo standarde na bolje.
- Briga o ljudima, da žive bolje i kvalitetnije, je temelj našeg uspeha.


SERTIFIKATI:
U prethodnom periodu prepoznati smo kao jedan od poslovnih subjekata sa najboljom bonitetnom ocenom u Srbiji.